İçeriğe Geç

Ölçüme İzin Veriyor musun?

Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.

Meclis Günlüğü 15 Ekim: Kızılay Teklifinin İlk İki Maddesi Kabul Edildi →

Memurlar/Kamu ÇalışanlarıAraştırma Önergesi28. Dönem, 2. Yasama YılıYorumlar

2019’da muhalefetin kazandığı belediyelerin, AK Parti’nin elinde olduğu dönemlerde bu belediyelerde yapıldığı iddia edilen yolsuzlukların akıbeti araştırılmalıdır.

Önerge ile Ne İsteniyor?

Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.

2019’da muhalefetin kazandığı belediyelerin, AK Parti’nin elinde olduğu dönemlerde bu belediyelerde yapıldığı iddia edilen yolsuzlukların akıbetinin araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.

Partiler Ne Dedi?

Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 16 Kasım 2023 (TBMM tutanağı ↗)

  • İYİ Parti Grubu adına
    AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplam 30 milyar liralık yolsuzluk tespit edilmiştir.
    Dursun Ataş fotoğrafıDursun AtaşKayseri Milletvekili
  • CHP Grubu adına
    İktidar el değiştirince o güne kadar iktidar gücüyle korunan belediyelerde aslında bizim bildiğimiz yolsuzluğun boyutlarını teker teker ortaya çıkarma imkânı da ortaya çıktı.
    Bülent Tezcan fotoğrafıBülent TezcanAydın Milletvekili
  • AK Parti Grubu adına
    Şu anda, biraz önce hatiplerin de söylediği her şey iddia üzerinden; yargı tarafından tescil edilmiş, yolsuzluk olarak ifade edilmiş herhangi bir şey ortada yoktur, değişik bir ifadeye de gerek yoktur.
    Ahmet Zenbilci fotoğrafıAhmet ZenbilciAdana Milletvekili

Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.

Kimler Vermiş?

Dosyanın Kendisi

Resmi BelgeTBMM BelgesiTBMM'de Aç ↗ (yeni sekmede açılır)

Son Güncelleme:

Yorumlar

Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.