İçeriğe Geç

Ölçüme İzin Veriyor musun?

Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.

Meclis Günlüğü 15 Ekim: Kızılay Teklifinin İlk İki Maddesi Kabul Edildi →

HukukAraştırma Önergesi27. Dönem, 6. Yasama YılıYorumlar

AK Parti tarafından yasaklarla yok edilmeye çalışılan basın bağımsızlığı ve tarafsızlığının tekrar kazanılması, basın ve yayın kuruluşlarının tarafsız, şeffaf ve güvenilir şekilde yayın yapabilmeleri adına gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun siyasi ve taraflı kararlar vermesinin engellenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.

Önerge ile Ne İsteniyor?

Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.

Partiler Ne Dedi?

Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 1 Kasım 2022 (TBMM tutanağı ↗)

  • İYİ Parti Grubu adına
    Şimdi, 1 Temmuzda tarihinde boşalmış RTÜK üyeliği o günün şartları içerisinde İYİ Partiye düşüyor.
    Dursun Müsavat Dervişoğlu fotoğrafıDursun Müsavat Dervişoğluİzmir Milletvekili
  • HDP Grubu adına
    Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun siyasi ve taraflı kararlar alması, RTÜK’ün siyasi ve taraflı kararlar almasını engellemek amacıyla bir Meclis araştırması açmak; önergenin içeriği bu.
    Mehmet Rüştü Tiryaki fotoğrafıMehmet Rüştü TiryakiBatman Milletvekili
  • CHP Grubu adına
    RTÜK'te üst kurulun dışında 8 daire başkanı var, 46 daire başkan yardımcısı var. 9 kişiye daire 1 başkan yardımcısı düşüyor ve her biri 19 bin lira aylık maaş alıyor asgaride, temelde.
    Atila Sertelİzmir Milletvekili
  • AK Parti Grubu adına
    Bir kadın ve bir milletvekili olarak kendisini kınıyorum ve kendisine yakıştıramadım.
    Yelda Erol GökcanMuğla Milletvekili

Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.

Kimler Vermiş?

Dosyanın Kendisi

Resmi BelgeGenel Kurul Tutanağı27. Dönem, 6. Yasama Yılı, 14. BirleşimTBMM'de Aç ↗ (yeni sekmede açılır)

Son Güncelleme:

Yorumlar

Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.