Ölçüme İzin Veriyor musun?
Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.
Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.
Emeklilerin yaşadığı sorunların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.
Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 12 Mart 2025 (TBMM tutanağı ↗)
Bu sebeple 2003 yılından 2025 yılına gelinen süreç aynı zamanda emeklilerin yoksullaşma süreci olarak da karşımıza çıkmaktadır.
Mesela şu anda asgari ücret 1.640 lira eriyerek 20.504 liraya indi; en düşük emekli maaşı 1.074 lira eriyerek 13.095 liraya geriledi.
İşte, dün Genel Başkanımız da grup toplantısında söyledi, 2018'de asgari ücretin yüzde 62'si ediyordu ve 24 kilo dana kıyma alınabiliyordu ama bugün verilecek rakamla 5 kilo dana kıyma alınacak.
Özellikle belirtelim ki emekli aylıkları ödenen prim gün sayısına ve prime esas kazanca göre farklılık göstermektedir. 14.469 TL en düşük emekli aylığı iken en yüksek emekli aylığı da 94.235 TL'dir.
Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.
Yorumlar
Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.