İçeriğe Geç

Ölçüme İzin Veriyor musun?

Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.

Meclis Günlüğü 14 Ekim: Halk TV'ye Kayyum Tartışıldı, Beş Grup Önerisi Reddedildi →

Memurlar/Kamu ÇalışanlarıAraştırma Önergesi28. Dönem, 2. Yasama YılıYorumlar

Emniyet teşkilatında görev yapan personelin yaşadığı sorunlar araştırılmalıdır.

Önerge ile Ne İsteniyor?

Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.

Emniyet teşkilatında görev yapan personelin yaşadığı sorunların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.

Partiler Ne Dedi?

Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 21 Mayıs 2024 (TBMM tutanağı ↗)

  • İYİ Parti Grubu adına
    Emniyet görevlilerimiz ne yazık ki harcadıkları emek ve gösterdikleri fedakârlığın karşılığında da adaletli ücret alamamaktadır.
    Ayyüce Türkeş Taş fotoğrafıAyyüce Türkeş TaşAdana Milletvekili
  • DEM Parti Grubu adına
    Bu görevi yapan polislik meslek üyeleri de toplumsallıktan ayrı değil ve onlar da bu durumun sonuçlarından etkilendiler. 2024’ün ilk beş ayında 24 polis intihar etmiş, son yirmi yılda ise binin üzerinde.
    Heval Bozdağ fotoğrafıHeval BozdağAğrı Milletvekili
  • AK Parti Grubu adına
    AK PARTİ iktidara geldiğinde 189 bin olan personel sayısını ikiye katlayıp araç, ekipman, kullandığı teknoloji ve silahlarla Emniyet teşkilatımızı daha aktif, daha etkin, daha rahat hareket edebilen bir teşkilat hâline getirdik.
    Veysal Tipioğlu fotoğrafıVeysal TipioğluKocaeli Milletvekili

Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.

Kimler Vermiş?

  • Aliye Coşar fotoğrafı
  • Cevdet Akay fotoğrafı
  • Deniz Yücel fotoğrafı
  • Ediz Ün fotoğrafı
  • Gamze Akkuş İlgezdi fotoğrafı
  • +15
20 milletvekili verdi

Dosyanın Kendisi

Resmi BelgeTBMM BelgesiTBMM'de Aç ↗ (yeni sekmede açılır)

Yorumlar

Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.