İçeriğe Geç

Ölçüme İzin Veriyor musun?

Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.

Meclis Günlüğü 14 Ekim: Halk TV'ye Kayyum Tartışıldı, Beş Grup Önerisi Reddedildi →

Tarım/HayvancılıkAraştırma Önergesi27. Dönem, 6. Yasama YılıYorumlar

Hayvancılık işletmelerinde reforme olmayan dişi hayvan kesimlerinde görülen artışın nedenleri incelenmelidir.

Önerge ile Ne İsteniyor?

Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.

Hayvancılık işletmelerinde reforme olmayan dişi hayvan kesimlerinde görülen artışın nedenlerinin incelenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.

Partiler Ne Dedi?

Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 22 Aralık 2022 (TBMM tutanağı ↗)

  • İYİ Parti Grubu adına
    Ancak son dönemlerde hayvancılık işletmelerindeki işletme girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle gebe ve damızlık değeri taşıyan dişi hayvanların kesiminde artış görülmeye başlanmıştır.
    Yasin Öztürk fotoğrafıYasin ÖztürkDenizli Milletvekili
  • HDP Grubu adına
    Tarım, hayvancılık ve balıkçılık alanında emek veren 2,5 milyon yurttaş ve aileleriyle birlikte milyonlarca kişi açlık ve yoksulluk sınırında yaşamakta, geçim sıkıntısı çekmektedir.
    Muazzez Orhan IşıkVan Milletvekili
  • CHP Grubu adına
    Hayvan varlığı bir yılda 1 milyona yakın düştü çünkü süt inekleri kesime gitti, yem fiyatlarının artışı karşısında önlemler alınmadı.
    Ömer Fethi Gürer fotoğrafıÖmer Fethi GürerNiğde Milletvekili
  • AK Parti Grubu adına
    Geçen yıl süt ineklerinden azalan sayı toplamda sadece 180 bindir yani yüzde 1,4 kadar düşük bir rakamdır.
    Yunus KılıçKars Milletvekili

Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.

Kimler Vermiş?

  • Ahmet Kamil Erozan fotoğrafı
  • Arslan Kabukcuoğlu fotoğrafı
  • Ayhan Altıntaş fotoğrafı
  • Ayhan Erel fotoğrafı
  • Aytun Çıray fotoğrafı
  • +17
22 milletvekili verdi

Dosyanın Kendisi

Resmi BelgeGenel Kurul Tutanağı27. Dönem, 6. Yasama Yılı, 43. BirleşimTBMM'de Aç ↗ (yeni sekmede açılır)

Yorumlar

Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.