Hayvancılık işletmelerinde reforme olmayan dişi hayvan kesimlerinde görülen artışın nedenleri incelenmelidir.
Önerge ile Ne İsteniyor?
Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.
Hayvancılık işletmelerinde reforme olmayan dişi hayvan kesimlerinde görülen artışın nedenlerinin incelenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.
Partiler Ne Dedi?
Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 22 Aralık 2022 (TBMM tutanağı ↗)
İYİ Parti Grubu adınaAncak son dönemlerde hayvancılık işletmelerindeki işletme girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle gebe ve damızlık değeri taşıyan dişi hayvanların kesiminde artış görülmeye başlanmıştır.
Yasin ÖztürkDenizli Milletvekili- HDP Grubu adına
Tarım, hayvancılık ve balıkçılık alanında emek veren 2,5 milyon yurttaş ve aileleriyle birlikte milyonlarca kişi açlık ve yoksulluk sınırında yaşamakta, geçim sıkıntısı çekmektedir.
Muazzez Orhan IşıkVan Milletvekili
CHP Grubu adınaHayvan varlığı bir yılda 1 milyona yakın düştü çünkü süt inekleri kesime gitti, yem fiyatlarının artışı karşısında önlemler alınmadı.
Ömer Fethi GürerNiğde Milletvekili
AK Parti Grubu adınaGeçen yıl süt ineklerinden azalan sayı toplamda sadece 180 bindir yani yüzde 1,4 kadar düşük bir rakamdır.
Yunus KılıçKars Milletvekili
Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.
Kimler Vermiş?
- Ahmet Kamil ErozanİYİ Parti, Bursa
- Arslan KabukcuoğluİYİ Parti, Eskişehir
- Ayhan AltıntaşİYİ Parti, Ankara
- Ayhan ErelİYİ Parti, Aksaray
- Aytun ÇırayİYİ Parti, İzmir
- Bedri YaşarİYİ Parti, Samsun
- Behiç ÇelikİYİ Parti, Mersin
- Durmuş YılmazİYİ Parti, Ankara
- Dursun AtaşİYİ Parti, Kayseri
- Fahrettin YokuşİYİ Parti, Konya
- Hasan SubaşıİYİ Parti, Antalya
- Hayrettin NuhoğluİYİ Parti, İstanbul
- Hüseyin ÖrsİYİ Parti, Trabzon
- İsmail KoncukİYİ Parti, Adana
- Koray AydınİYİ Parti, Ankara
- Lütfü TürkkanİYİ Parti, Kocaeli
- Metin ErgunİYİ Parti, Muğla
- Muhammet Naci CinisliİYİ Parti, Erzurum
- Orhan ÇakırlarİYİ Parti, Edirne
- Ümit BeyazİYİ Parti, İstanbul
- Yasin ÖztürkİYİ Parti, Denizli
- Yavuz AğıralioğluBağımsız, İstanbul





Yorumlar
Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.