İçeriğe Geç

Ölçüme İzin Veriyor musun?

Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.

Meclis Günlüğü 15 Ekim: Kızılay Teklifinin İlk İki Maddesi Kabul Edildi →

HukukAraştırma Önergesi28. Dönem, 4. Yasama YılıYorumlar

Kadına yönelik şiddetin nedenleri tüm boyutlarıyla araştırılmalıdır.

Önerge ile Ne İsteniyor?

Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.

Kadına yönelik şiddetin nedenlerinin tüm boyutlarıyla araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.

Partiler Ne Dedi?

Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 25 Kasım 2025 (TBMM tutanağı ↗)

  • DEM Parti Grubu adına
    Bakın, fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet kadın yaşamlarını doğrudan tehdit ediyor; her yıl artan kadın cinayetleri ve "şüpheli" denilen kadın ölümleri bu tehdidin boyutunu çok açıkça gösteriyor.
    Özgül Saki fotoğrafıÖzgül Sakiİstanbul Milletvekili
  • Yeni Yol Grubu adına
    Son bir yılda 282 kadın cinayeti yaşanırken 286 şüpheli kadın ölümü yaşandı; sadece ekim ayında 19 kadın cinayete kurban gitti, 22 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti.
    Sema Silkin Ün fotoğrafıSema Silkin ÜnDenizli Milletvekili
  • İYİ Parti Grubu adına
    Öğretmen Ayşenur Alkan, 22 yaşında, mesleğindeki 3'üncü ayında Gaziantep'te ders verdiği okulda PKK'lı teröristler tarafından katledildi.
    Selcan Taşcı fotoğrafıSelcan TaşcıTekirdağ Milletvekili
  • CHP Grubu adına
    Sadece bu yıl, isimlerini tek tek saymaya kalksam saatlerimi alacak en az 262 kadın katledildi. 2020'den bugüne neredeyse 2 bin kadın katledildi.
    Aysu Bankoğlu fotoğrafıAysu BankoğluBartın Milletvekili
  • AK Parti Grubu adına
    Kadına şiddet gibi özünde insani bir meselenin siyasi kavgalara malzeme yapılmaması gerekir.
    Şengül Karslı fotoğrafıŞengül Karslıİstanbul Milletvekili

Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.

Kimler Vermiş?

Dosyanın Kendisi

Resmi BelgeTBMM BelgesiTBMM'de Aç ↗ (yeni sekmede açılır)

Son Güncelleme:

Yorumlar

Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.