Ölçüme İzin Veriyor musun?
Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.
Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.
KYK burslarının ekonomik göstergelerle artırılması, geri ödemelerin gelire göre yapılandırılması ve okul terklerinin azaltılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.
Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 6 Kasım 2025 (TBMM tutanağı ↗)
TÜBİTAK ve YÖK bursları sınırlı, KYK kredileri yetersiz, üstelik mezun olduğunda genç işsizlik oranı neredeyse yüzde 20 yani bu gençler daha gelir elde etmeden borçla hayata başlıyor.
Bu hususta bizim önerimiz nettir: Özellikle krediler hususunda kredilerin miktarı ve verildiği öğrenci sayısı anlamlı ölçüde artırılmalıdır.
Barınma hakkı kamusal bir hizmet olmaktan çıkarılıp piyasa koşullarına terk edilmiş, gençlere resmen müşteri muamelesi yapılmıştır.
TÜİK Aile Yapısı Araştırması'na göre, eğitimine devam etmek istediği hâlde ekonomik nedenlerle okulunu yarıda bırakan gençlerin oranı maalesef yüzde 48'lere ulaştı.
Okul öncesinden temel eğitime, temel eğitimden ortaöğretime, ortaöğretimden yükseköğretime, bütün kademelerde çocuklarımızın yüzde yüzünün eğitime erişimi temel hedefimizdir.
Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.
Yorumlar
Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.