Rezerv yapı alanı ilanı ve bu alanlarda yürütülen uygulamalarla ilgili olarak ortaya çıkan sorunların tespiti ve çözülebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.
Önerge ile Ne İsteniyor?
Bu konuda Meclis araştırması açılması isteniyor. Kabul edilirse vekillerden bir komisyon kurulur, konuyu inceleyip rapor yazar.
Partiler Ne Dedi?
Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 26 Haziran 2024 (TBMM tutanağı ↗)
İYİ Parti Grubu adınaİlk olarak, rezerv yapı alanlarının belirlenmesinde jeolojik veriler ve bilimsel araştırmalar temel alınmalı, riskli bölgelerden kaçınılmalıdır.
Yasin ÖztürkDenizli Milletvekili
DEM Parti Grubu adınaBuradan doğru da şunu ifade etmek isterim ki üzerine konuştuğumuz, tartıştığımız rezerv alan sorunlarına ilişkin Meclis araştırması açılması konusu gerçekten çok yaşamsal bir yerde duruyor, gerçekten çok elzem bir yerde duruyor.
Perihan KocaMersin Milletvekili
CHP Grubu adınaVatandaşını, hem de depremzede vatandaşını milyonlarca lira zarara uğratan, bunun sorumluluğunu almayan, herhangi bir şekilde üstlenmeyen başka bir iktidar da dünyada yoktur.
Mehmet GüzelmansurHatay Milletvekili
Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.

Yorumlar
Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.