İçeriğe Geç

Ölçüme İzin Veriyor musun?

Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.

Meclis'te Bu Hafta 12-18 Ekim: Haftanın birleşimleri, önergeleri ve kanun teklifleri →

Türkiye ile Gürcistan Serbest Ticaret Anlaşmasında Menşe Kuralları Kararı

Resmi başlık: Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması Tarafından Kurulan Ortak Komite'nin Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın `Menşeli Ürünler' Kavramının Tanımı ve İdari İşbirliği Yöntemleri Hakkında Protokol II'sini Değiştiren 1/2016 Sayılı Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna ve Anlaşmanın Protokoller ve Eklerine İlişkin Değişikliklerin Cumhurbaşkanınca Doğrudan Onaylanmasına Dair Yetki Verilmesine İlişkin Kanun Teklifi

En Çok Tartışılan: Gürcistan ile menşeli ürün tanımı değişikliği

Sen Ne Diyorsun?

Bu teklife katılıyor musun?

Referandom Oylaması

Oyunu verince sonucu görürsün.

Teklifin Aşamaları

  1. Teklif Edildi, tamamlandı
  2. Komis­yonda, tamamlandı
  3. Genel Kurul, tamamlandı
  4. Sonuç, oy verince görünür

Mecliste Nasıl Oylandı?

Sonucu oyundan sonra görürsün ↑

Bu Teklif Ne Yapıyor?

Kanun, Türkiye-Gürcistan Serbest Ticaret Anlaşması'nın menşeli ürünler protokolünü değiştiren 1/2016 sayılı Ortak Komite Kararı'nı onaylıyor ve Cumhurbaşkanı'nı anlaşmanın ekleri ve protokollerindeki değişiklikleri doğrudan onaylamaya yetkili kılıyor.

Yasalaşma Süreci

"Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması Tarafından Kurulan Ortak Komite'nin Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın `Menşeli Ürünler' Kavramının Tanımı ve İdari İşbirliği Yöntemleri Hakkında Protokol II'sini Değiştiren 1/2016 Sayılı Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna ve Anlaşmanın Protokoller ve Eklerine İlişkin Değişikliklerin Cumhurbaşkanınca Doğrudan Onaylanmasına Dair Yetki Verilmesine İlişkin Kanun Teklifi" (2/1364), 27 Kasım 2018 tarihinde TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin ilk imzacısı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım (AK Parti). Teklif esas komisyon olarak Dışişleri Komisyonunda görüşüldü ve komisyon raporunu 11 Aralık 2018 tarihinde verdi (sıra sayısı 33). Genel Kurulda 10 Şubat 2021 tarihinde açık oylamayla kabul edildi: 345 kabul, 0 ret oy. Kanun 7280 sayıyla 20 Şubat 2021 tarihli ve 31401 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanun ile Ne Değişiyor?

Karar, anlaşmanın menşeli ürünler kavramının tanımı ve idari iş birliği yöntemleri hakkındaki II sayılı Protokolü'nü değiştiriyor. Cumhurbaşkanı, anlaşmanın ekleri ve protokollerine ilişkin değişiklikleri ayrıca kanunla onaylatmadan doğrudan onaylayabiliyor.

Teklif Sahipleri

İlgili Belgeler

Son Güncelleme:

Kaynak Göster

Referandom. (2026, 7 Ekim). Türkiye ile Gürcistan Serbest Ticaret Anlaşmasında Menşe Kuralları Kararı [Kanun Teklifi]. Erişim tarihi: 17 Ekim 2026. https://www.referandom.com/kanunlar/turkiye-ile-gurcistan-serbest-ticaret-anlasmasinda-mense-kurallari-karari

Sitene Ekle

Bu oy kartını kendi sitene eklemek için kodu kopyalayıp sayfana yapıştır.

<iframe src="https://www.referandom.com/gom/kanun/turkiye-ile-gurcistan-serbest-ticaret-anlasmasinda-mense-kurallari-karari" title="Referandom: Türkiye ile Gürcistan Serbest Ticaret Anlaşmasında Menşe Kuralları Kararı" width="100%" height="400" style="max-width:560px;border:0;border-radius:18px" loading="lazy"></iframe>

Yorumlar

Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.