İçeriğe Geç

Ölçüme İzin Veriyor musun?

Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.

Meclis'te Bu Hafta 12-18 Ekim: Haftanın birleşimleri, önergeleri ve kanun teklifleri →

EkonomiAraştırma Önergesi27. Dönem, 6. Yasama YılıYorumlarGörüşülmesi Reddedildi

Kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle haklarında icra işlemi yapılan vatandaşların sorunları tespit edilmelidir.

Mecliste Ne Oldu?

Görüşülmesi Reddedildi
  1. Önerge Verildi
  2. Genel Kurula Geldi
  3. Görü­şül­mesi Red­de­dildi

TBMM Genel Kurulu, 23 Mart 2023

Önerge ile Ne İsteniyor?

Önergede, kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyip icralık olan vatandaşların sorunlarının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin belirlenmesi için Meclis araştırması açılması isteniyor. Gerekçede, Ocak 2022 itibarıyla borcu süren kişi sayısının 4 milyon 130 bine çıktığı belirtiliyor.

Kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle haklarında icra işlemi yapılan vatandaşların sorunlarının tespit edilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmalıdır.

Partiler Ne Dedi?

Genel Kurulda önergenin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 23 Mart 2023 (TBMM tutanağı ↗)

  • İYİ Parti Grubu adına
    Aynı şekilde, yine, ödenen toplam rakam yüzde 83 artarak 215 milyardan 429 milyara çıktı bireysel kredi kartlarının toplam hacmi.
    Bedri YaşarSamsun MilletvekiliDestekledi
  • HDP Grubu adına
    Mesela, son rakam olarak verilen rakam da 4 milyon civarında kişinin yasal takibe uğradığını söylüyor.
    Erol Katırcıoğluİstanbul Milletvekili
  • CHP Grubu adına
    Konuşmadan önce birkaç rakama baktım, maalesef Türkiye'de bütün vatandaşlarımız iflas noktasına gelmişler.
    Çetin Osman BudakAntalya Milletvekili
  • AK Parti Grubu adına
    Ticaret hacmi arttığı gibi, kredi kartı kullanım oranı da artmıştır, bireysel kredi kullanım imkânları da kolaylaşmıştır.
    Salih CoraTrabzon Milletvekili
Genel Kurul: Kabul edilmedi

Kimler Vermiş?

  • Arslan Kabukcuoğlu fotoğrafı
  • Aydın Adnan Sezgin fotoğrafı
  • Ayhan Altıntaş fotoğrafı
  • Ayhan Erel fotoğrafı
  • Aylin Cesur fotoğrafı
  • +16
21 milletvekili verdi

Dosyanın Kendisi

Resmi BelgeGenel Kurul Tutanağı27. Dönem, 6. Yasama Yılı, 78. BirleşimTBMM'de Aç ↗ (yeni sekmede açılır)

Son Güncelleme:

Kaynak Göster

Referandom. (2026, 11 Ekim). Kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle haklarında icra işlemi yapılan vatandaşların sorunları tespit edilmelidir [Araştırma Önergesi]. Erişim tarihi: 21 Ekim 2026. https://www.referandom.com/onergeler/kredi-ve-kredi-karti-borcu-icra-islemleri

Sitene Ekle

Bu oy kartını kendi sitene eklemek için kodu kopyalayıp sayfana yapıştır.

<iframe src="https://www.referandom.com/gom/onerge/kredi-ve-kredi-karti-borcu-icra-islemleri" title="Referandom: Kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle haklarında icra işlemi yapılan vatandaşların sorunları tespit edilmelidir" width="100%" height="400" style="max-width:560px;border:0;border-radius:18px" loading="lazy"></iframe>

Yorumlar

Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.