Ölçüme İzin Veriyor musun?
Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.
Resmi başlık: Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna…
En Çok Tartışılan: KKTC diplomatlarının sürücü belgesi düzenlemesi
Bu teklife katılıyor musun?
Oyunu verince sonucu görürsün.
Kanun, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki sürücü belgelerinin karşılıklı tanınması anlaşmasını değiştiren anlaşmayı onaylıyor.
"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi" (2/14), 31 Ekim 2022 tarihinde TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin ilk imzacısı İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş (AK Parti). Teklif esas komisyon olarak Dışişleri Komisyonunda görüşüldü ve komisyon raporunu 23 Haziran 2023 tarihinde verdi (sıra sayısı 11). Genel Kurulda 5 Temmuz 2023 tarihinde açık oylamayla kabul edildi: 257 kabul, 0 ret, 12 çekimser oy. Kanun 7455 sayıyla 15 Temmuz 2023 tarihli ve 32249 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Değişiklik, KKTC diplomatlarının sürücü belgesi tebdil (değiştirme) başvurularında ikamet şartı aranmamasını öngörüyor. Üçüncü ülkelerde görevli KKTC diplomatlarının sürücü belgeleri bulundukları ülke makamlarınca tanınmadığında karşılaştıkları sorunu, bu kişilere Türkiye Cumhuriyeti ehliyeti ya da sürüş belgesi verilerek çözüyor.
Genel Kurulda teklifin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 5 Temmuz 2023 (TBMM tutanağı ↗)
Bugün oylayacağımız bu ve diğer uluslararası anlaşmaların parti gruplarının uzlaşmasıyla Komisyondan geçtiği hepimizin malumudur.
KKTC özelinde ise antlaşmayla tadil edilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diplomatlarına Türkiye Cumhuriyeti sürücü belgeleri verilebilmesi sağlanmaktadır.
Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.
Yorumlar
Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.