12-18 Nisan 2021 Haftasında Meclis
3 Birleşim1 Kanun TeklifiTBMM Genel Kurulu 12-18 Nisan 2021 haftasında 3 birleşim yapmıştır (13 Nisan Salı, 14 Nisan Çarşamba ve 15 Nisan Perşembe). Bu birleşimlerde 1 kanun teklifi görüşülmüştür. Genel Kurulda görüşülen teklif: Elektronik Satış, Tarım Kredisi Yapılandırması ve Kurumlar Vergisi Oranı.
Haftanın Birleşimleri
- 13 Nisan Salı27. Dönem 71. BirleşimTBMM Tutanağı ↗
- 14 Nisan Çarşamba27. Dönem 72. BirleşimTBMM Tutanağı ↗
- 15 Nisan Perşembe27. Dönem 73. BirleşimTBMM Tutanağı ↗
Genel Kurulda Görüşülen Kanun Teklifleri
- 4 parti grubu söz aldı
Elektronik Satış, Tarım Kredisi Yapılandırması ve Kurumlar Vergisi Oranı
- Komisyonda görüşüldü
- Genel Kurulda görüşüldüTutanak ↗
- Genel Kurulda görüşüldü
Oyunu Ver →- Kabul Edildi
Komisyonda ve Yeni Sunulan Teklifler
Turizm Merkezlerinde Plan Yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığına Veriliyor
- Komisyonda görüşüldü
Cıvaya İlişkin Minamata Sözleşmesinin Onaylanması
- Komisyonda görüşüldü
Türkiye ile Japonya Arasında Teknik İş Birliği Anlaşması
- Komisyonda görüşüldü
Türkiye ile Moldova Arasında Karşılıklı Kültür Merkezleri Anlaşması
- Komisyonda görüşüldü
Akaryakıt Piyasasında Kayıt Dışılığa Karşı Vergi ve Ceza Düzenlemesi
- Teklif TBMM Başkanlığına sunuldu
Öne Çıkan Konuşmacılar
Abdullatif ŞenerKonya Milletvekili
1 kez söz aldıBirtakım vergi gelirlerini artırmaya yönelik tedbirler var güya ama bu tedbirlerin hiçbirine tedbir demek mümkün değildir; küçük, palyatif şeyler veya bazı harcamaları azaltmaya yönelik düzenlemeler var.
Sözün geçtiği sayfa →
Dursun Müsavat Dervişoğluİzmir Milletvekili
1 kez söz aldıReformlar, paketler açıklıyorsunuz, “Öngörülebilir, güvenli bir ekonomi oluşturacağız.” diyorsunuz, altı ayda bir vergi oranını değiştiriyorsunuz.
Sözün geçtiği sayfa →
Garo PaylanDiyarbakır Milletvekili1 kez söz aldıKurumlar vergisini yüzde 20’den 25’e çıkarmak var, bununla beraber 25 milyar lira ilave gelir elde edeceksiniz.
Sözün geçtiği sayfa →
Mustafa KalaycıKonya Milletvekili
1 kez söz aldıTeklifin 15’inci maddesiyle çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan ve 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılmış tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması düzenlenmektedir.
Sözün geçtiği sayfa →
Son Güncelleme: