3095 Sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanunda Ne Değişiyor?
11 Ekim 2026 itibarıyla Referandom'da bu kanunu değiştirmeyi öneren 1 kanun teklifi ve bu tekliflerde 1 madde var. En yeni teklif: Yargının Etkin ve Verimli İşlemesine Yönelik Kanun Değişiklikleri (22 Haziran 2026).
Yargının Etkin ve Verimli İşlemesine Yönelik Kanun Değişiklikleri
Madde 11: Kanuni Faiz Reeskont Oranının Yüzde Sekseni Üzerinden Hesaplanacak
Faiz oranı sözleşmeyle belirlenmemişse Merkez Bankasının önceki yıl 31 Aralık reeskont oranının yüzde sekseni uygulanacak; 30 Haziranda oran beş puan değişirse yılın ikinci yarısı için yeni oran geçerli olacak.
ÖnceSözleşmesiz faiz sabit bir oranla belirleniyordu; Anayasa Mahkemesi bunu sözleşmeden kaynaklanmayan borçlar yönünden iptal etti.Teklif Ne ÖneriyorFaiz, reeskont oranının yüzde sekseni olur; 30 Haziranda oran beş puan ya da daha fazla farklıysa ikinci yarıda o oran geçerlidir.
Kaynaklar
İlgili Terimler
Daha Fazlası
Son Güncelleme:
Kaynak Göster
Referandom. (2026, 11 Ekim). 3095 Sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanunda Ne Değişiyor? [Değişen Kanun]. Erişim tarihi: 17 Ekim 2026. https://www.referandom.com/kanunlar/degisen/3095-sayili-kanuni-faiz-ve-temerrut-faizine-iliskin-kanun