4865 Sayılı Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Hakkında Mali Hükümler ve Muafiyetlere İlişkin Kanunda Ne Değişiyor?
11 Ekim 2026 itibarıyla Referandom'da bu kanunu değiştirmeyi öneren 1 kanun teklifi ve bu tekliflerde 2 madde var. En yeni teklif: Bazı Kanunlarda ve 660 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2 Mayıs 2025).
Öne Çıkan Değişiklik Önerileri
Bazı Kanunlarda ve 660 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi
Madde 25: Bor Enstitüsü Kanunundaki Proje Hesabı ve Destek Hükümleri Kalkıyor
15 inci maddenin dördüncü ve beşinci fıkraları kaldırılıyor; aynı konular TENMAK'a ilişkin yeni düzenlemede yer aldığı için bu hükümler gereksiz kalıyor.
ÖnceProjelerin özel hesaplarda izlenmesi ve kamu ile özel kuruluşlardan destek alınması 4865 sayılı Kanunun 15 inci maddesinde düzenleniyor.Teklif Ne ÖneriyorBu iki fıkra kalkıyor; hükümler 2690 sayılı Kanundaki yeni düzenlemede yer alıyor.Madde 26: Bor Enstitüsü Kanunundaki Mal Varlığı Maddesi Kalkıyor
4865 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi kaldırılıyor; konu, 2690 sayılı Kanunun ek 3 üncü maddesindeki düzenlemeyle çakıştığı için mükerrer sayılıyor.
ÖnceEnstitünün mal varlığına ilişkin hüküm 4865 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinde yer alıyor.Teklif Ne ÖneriyorMadde kaldırılıyor; mal varlığı hükmü 2690 sayılı Kanunun ek 3 üncü maddesinde düzenleniyor.
Kaynaklar
İlgili Terimler
Daha Fazlası
Son Güncelleme:
Kaynak Göster
Referandom. (2026, 11 Ekim). 4865 Sayılı Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Hakkında Mali Hükümler ve Muafiyetlere İlişkin Kanunda Ne Değişiyor? [Değişen Kanun]. Erişim tarihi: 17 Ekim 2026. https://www.referandom.com/kanunlar/degisen/4865-sayili-ulusal-bor-arastirma-enstitusu-hakkinda-mali-hukumler-ve