6328 Sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununda Ne Değişiyor?
11 Ekim 2026 itibarıyla Referandom'da bu kanunu değiştirmeyi öneren 1 kanun teklifi ve bu tekliflerde 2 madde var. En yeni teklif: Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (11 Nisan 2025).
Öne Çıkan Değişiklik Önerileri
Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi
Madde 18: Kamu Denetçiliği Kurumu Personelinin Mali Hakları Belirleniyor
Kurum Genel Sekreterine bakanlık genel müdürlerine, uzman ve diğer personele ise Adalet Bakanlığındaki emsallerine uygulanan mali ve sosyal haklar veriliyor.
ÖnceBu düzenleme 703 sayılı KHK'yla getirilmişti, Anayasa Mahkemesi iptal etti.Teklif Ne ÖneriyorGenel Sekreter bakanlık genel müdürleriyle, uzmanlar Adalet Bakanlığındaki emsalleriyle aynı haklardan yararlanıyor.Madde 19: Başdenetçi ve Denetçilerin Prime Esas Kazancı ve Emeklilik Hakları
Başdenetçinin sigorta primine esas kazancı en yüksek Devlet memuru, denetçilerinki bakanlık genel müdürleri esas alınarak belirleniyor; emeklilikte ek gösterge ve tazminatlar da buna göre veriliyor.
ÖnceBu düzenleme 703 sayılı KHK'yla getirilmişti, Anayasa Mahkemesi iptal etti.Teklif Ne ÖneriyorBaşdenetçi en yüksek Devlet memuru, denetçiler bakanlık genel müdürleri esas alınarak değerlendiriliyor.
Kaynaklar
İlgili Terimler
Daha Fazlası
Son Güncelleme:
Kaynak Göster
Referandom. (2026, 11 Ekim). 6328 Sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununda Ne Değişiyor? [Değişen Kanun]. Erişim tarihi: 17 Ekim 2026. https://www.referandom.com/kanunlar/degisen/6328-sayili-kamu-denetciligi-kurumu-kanunu