6701 Sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanununda Ne Değişiyor?
11 Ekim 2026 itibarıyla Referandom'da bu kanunu değiştirmeyi öneren 1 kanun teklifi ve bu tekliflerde 1 madde var. En yeni teklif: Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (11 Nisan 2025).
Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi
Madde 21: İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulunun 11 Üyesini Cumhurbaşkanı Seçecek
Kurul, biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere Cumhurbaşkanınca seçilen on bir üyeden oluşuyor. Üye seçimi ve üyeliğe son verilme halleri belirleniyor.
ÖnceKurulun oluşumu ve üyeliğin sona ermesi 703 sayılı KHK'yla düzenlenmişti, Anayasa Mahkemesi bunları iptal etti.Teklif Ne ÖneriyorBaşvurular Cumhurbaşkanlığına yapılıyor; sayılan hallerde Kurul tespit ediyor, Cumhurbaşkanı veya görevlendireceği bakan onaylıyor.
Kaynaklar
İlgili Terimler
Daha Fazlası
Son Güncelleme:
Kaynak Göster
Referandom. (2026, 11 Ekim). 6701 Sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanununda Ne Değişiyor? [Değişen Kanun]. Erişim tarihi: 17 Ekim 2026. https://www.referandom.com/kanunlar/degisen/6701-sayili-turkiye-insan-haklari-ve-esitlik-kurumu-kanunu