İçeriğe Geç

Ölçüme İzin Veriyor musun?

Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.

Meclis'te Bu Hafta 12-18 Ekim: Haftanın birleşimleri, önergeleri ve kanun teklifleri →

Değişen Kanunlar

7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Ne Değişiyor?

7 Ekim 2026 itibarıyla Referandom'da bu kanunu değiştirmeyi öneren 1 kanun teklifi ve bu tekliflerde 1 madde var. En yeni teklif: 15 Temmuz Köprüsü Cezaları ve Galata Üniversitesi Düzenlemesi (17 Mayıs 2019).

15 Temmuz Köprüsü Cezaları ve Galata Üniversitesi Düzenlemesi

AK Parti milletvekillerinin teklifiBu kanuna dokunan 1 madde

  1. Madde 19: Hurda Teşvikinde ÖTV Terkin Üst Sınırı 15.000 Liraya Çıkıyor

    16 ve daha büyük yaştaki araçlar ihraç edilir ya da hurdaya çıkarılırsa, yeni araç alımında silinebilecek özel tüketim vergisinin üst sınırı yükseliyor.

    ÖnceSilinebilecek özel tüketim vergisinin üst sınırı 10.000 liraydı.
    Teklif Ne ÖneriyorÜst sınır 15.000 lira olur; tutarı Cumhurbaşkanı araç cinsine ve özelliklerine göre belirler.

Teklifin bütün maddeleri ve partilerin görüşleri →

Kaynaklar

İlgili Terimler

Daha Fazlası

Son Güncelleme:

Kaynak Göster

Referandom. (2026, 7 Ekim). 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Ne Değişiyor? [Değişen Kanun]. Erişim tarihi: 17 Ekim 2026. https://www.referandom.com/kanunlar/degisen/7103-sayili-vergi-kanunlari-ile-bazi-kanun-ve-kanun-hukmunde-kararnamelerde

Meclisi Sen de Oyla