Ölçüme İzin Veriyor musun?
Platformun nasıl kullanıldığını anlamak için ölçüm araçları kullanıyoruz. Bunlar zorunlu değil: reddedersen site aynı şekilde çalışır, ölçüm çerezi yazılmaz, Google’a yalnız çerezsiz ve kimliksiz sayım sinyali gider. Oy kayıtları bu tercihten bağımsız olarak saklanır, ayrıntısı gizlilik metninde.
Resmi başlık: Afrika Kalkınma Bankası Kuruluş Anlaşmasına Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanunun Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi
En Çok Tartışılan: Afrika Kalkınma Bankası sermaye ödemeleri
Bu teklife katılıyor musun?
Oyunu verince sonucu görürsün.
Kanun, Türkiye'nin Afrika Kalkınma Bankası'na yapacağı sermaye ödemelerini yeniden düzenliyor ve bu ödemeyi artırma yetkisini Cumhurbaşkanı'na veriyor.
"Afrika Kalkınma Bankası Kuruluş Anlaşmasına Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanunun Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi" (2/2691), 10 Mart 2020 tarihinde TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin ilk imzacısı Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop (AK Parti). Teklifi toplam 2 milletvekili imzaladı. Teklif esas komisyon olarak Dışişleri Komisyonunda görüşüldü ve komisyon raporunu 13 Mart 2020 tarihinde verdi (sıra sayısı 197). Genel Kurulda 25 Mart 2020 tarihinde açık oylamayla kabul edildi: 227 kabul, 14 ret oy. Kanun 7227 sayıyla 26 Mart 2020 tarihli ve 31080 (Mük.) sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Türkiye'nin sermaye iştiraki taahhüdü kapsamında Bankaya yapacağı ödemeler, Olağanüstü Guvernörler Kurulu toplantısında alınan karara uygun biçimde yeniden düzenleniyor. Bu ödemeyi beş katına kadar artırma yetkisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uygun olacak şekilde Cumhurbaşkanı'na tanınıyor.
Genel Kurulda teklifin görüşmesinde her gruptan söz alanlar, tutanaktan birebir. 19 Mart 2020 (TBMM tutanağı ↗)
Bütün bunlara bir de coronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerin ekonomi üzerinde yaratacağı etkiler ilave edildiğinde, ülkemizin Afrika Kalkınma Bankasında ağalık rolüne soyunacak bir hâlde olmadığı apaçık ortadadır.Aydın Adnan SezginAydın Milletvekili
Afrika Kalkınma Bankasına yapılacak olan bu sermaye artırımıyla bölgede faaliyet gösteren Türk firmaların finansman sorunu iyileşecektir.
Afrika, doğrusu, tabii ki kalkınmakta olan ülkeler coğrafyası ve orada bizlerin eğer destekleriyle bir şeyler olabilirse bunlar iyi şeyler sonuç olarak.Erol Katırcıoğluİstanbul Milletvekili
Grupların tutumu ve Genel Kurulun kararı oy verince görünür.
Yorumlar
Hakaret, nefret söylemi ve kişisel bilgi içeren yorumlar kaldırılır.